Återhämtning

Dags för eftertanke.... har hamnat i ett återhämtningsskede, alltså delmålet är nått och nya utmaningar väntar.

Årets SM är avgjort och det blev en familjeframgång av stora mått med äldsta dotter på silverplats i skyddet. Har nog aldrig  upplevt sådan spänning ända tills det var avgjort. Marginalen på de två ledande ekipagen var hårfin och det blev också en knapp seger för Sverker med väninnan Alexandras hund Jetson, som fick guldet. Det var han väl värd, har stått på SM-prispallen så många gånger tidigare, men aldrig högst upp, om jag minns rätt. Så all ära skall falla över dessa två.

Det blev också en fin utflyktshelg för oss med förstklassigt boende på Park Hotel med nära till tävlingsplatsen, som var hela Ribersborgsstranden i Malmö alldeles intill havet. Vädret var med oss hela helgen, så arrangörerna kan vara stolta över sitt mästerskap. Ni gjorde verkligen SM-et till ett oförglömligt minne för oss alla.

För er som är hundintresserade och har läst ett litet tråkigt inlägg om uppletandeupplägget, vill jag visa en bild på hur det verkligen såg ut och hur det verkligen arrangerades. Området var en bit av stranden med gräs och sand, med inslag av hålor och stenar. Hur svårt som helst, men definitivt utslagsgivande och av SM-klass. Inte många hundar som tog in alla fyra...

Det togs alltså INTE i några grästuvor, man vallade om efter varje hund och böjde sig bara ner lite här och där och låtsades lägga föremål, bara för att förvilla var föremålen låg och därmed undvika alla tråkiga tips till de tävlande. Med tanke på TV-sändningen från området och alla dem som satt hemma och tittade, var ju detta nästan ofrånkomligt, för att undvika ett ringande och tipsande till vänner och bekanta :) För tyvärr förekommer ju detta, som vi tyvärr erfarit från tidigare mästerskap. Tyvärr, tyvärr :(

Veckan efter SM var det dags för Tenor och mig att göra ett nytt försök i högre sök i Skövde. Hunden har känts mycket säker i sommar och jag förstod att det skulle komma en uppflyttning när som helst nu. Lydnaden är ju fin, så när bara specialen fungerar, så borde det vara dags. Vi blev väl trimmade på Krokalägret av Åsa Homström, som är av den åsikten, att hunden skall köras hårt och bestämt och göra sitt jobb. Tack Åsa, för jag vill gärna hamna någonstans där, inte vara för mesig. Och se på sjutton: det var ju ingen fara att ställa lite krav på pojken. Nu gör han fina tomslag, flera i följd, utan att mattas. Och i Skövde markerade han samtliga figuranter fint med fina påvis och betyget blev 8,5 av båda domarna. Avdragen kom för vattendrickande på två slag och olydnad för att han inte kom in när han jobbade på figurant. Helt ok för mig, hellre fortsätta leta än att avbryta bara för att jag ropar :)

Dagen innan tävlingen, var vi i Götene och hjälpte till vid distriktets ungdomsläger. Götene var värd för detta arrangemang för andra året i följd, och det är verkligen uppskattat och väl arrangerat. Där fick Tenor också möjlighet att köra på några av deltagarna och det blev en kanonförberedelse inför tävlingen dagen därpå. Tack ni unga som vågade ligga figurant för busen :)

Igår firade vi i sökgruppen med tårta och träningen fortsätter nu, inriktad på långa rutor och svåra figuranter. Och om 14 dagar åker vi på läger i Håvedrud igen. Denna gång ska jag dela stuga med Nina Ellhage och Karma. Hur kul som helst. Och då blir det hårdkörning i tre dagar för Tenor. Hoppas sedan kunna starta i elitklass sök i Mellerud i november. Det skulle sitta fint med ett godkänt resultat i år, minst.

Du och jag grabben, nu börjar allvaret :)

 

 

 

14 sep 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)