Ett förlorat år

Det började med ett hopp nerför en bergskant i mars och kommer antagligen sluta med operation i vänster knä. Efter lång väntan och många diagnoser, har jag äntligen fått träffa en "riktig" ortoped. Gissningen efter några minuters undersökning är skadad menisk. En magnetröntgen av knät är nu också genomförd och jag väntar nu på återbesök hos ortopeden och att äntligen få titta på bilderna och få veta vad som hänt inuti mitt knä :)

Skadan innebar inställda tävlingar och domaruppdrag. Värken var till en början helt olidlig, men har som tur är, ebbat ut och nu känner jag bara ett ömt skav i vad som är en komplicerad uppsättning av ben, senor och muskler i mitt vänstra knä.

Skadan till trots, har jag dock varit på tre sökläger. Visserligen hoppandes på en krycka och med ovärderlig hjälp av mina träningskamrater. Annars hade det inte fungerat. Och som sysselsättning i brist på precisionsträning har vi cyklat mycket, min hund och jag. Tenor är så duktig att springa bredvid cykeln, uppkopplad i en springer. Kanske han känner på sig att det är enda sättet att få följa med på dessa cykelturer, som är så hälsobringande för oss båda. De dagarna vi inte cyklar, tar vi oss ner till sjön och simmar jättemycket. På så vis håller jag åminstone Tenors kondition i fas, så räcker det med att jobba med mig själv, den dag jag vet hur och på vad jag skall träna för att återfå styrkan i benet.

Vi har allt tagit upp lydnadsträningen lite smått på tisdagsförmiddarna i goda vänners lag. Det blir alltfler som kommer till dessa träningar, mestadels tävlingsfolk som vill ha hjälp med att titta på sina lydnadsprogram. De senaste gångerna har det kommit folk från andra klubbar också, så nu är vi verkligen ett homogent och fint gäng, som tränar och ger varandra tips och råd. Åtminstone två av dessa är anmälda till tävlingar inom kort, och det brukar ge ännu mer glädje i gruppen. Vi håller tummarna för dessa två och ser fram emot klättring upp genom klasserna....

Själv önskar jag mig mest av allt att kunna återuppta elitsöket och jobba mot ett championat.

 

 

 

2 sep 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)