Fri att välja sitt liv

Äntligen vår och mycket hundträning. Det gillar vi. Nu jäklar skall vi tävla oss upp i elitklass och där skall vi sakta men säkert etablera oss. Det är i alla fall målet. Vi börjar med Kind nästa vecka, sedan har jag bokat in ytterligare tävlingar som bara skall anmälas till.

Gruppen jag bytte till som träningsgrupp är pålitlig och ambitiös. Det tackar vi för, för utan en bra träningsgrupp kan man glömma allt finslip. Vi har olika mål och förutsättningar,  men ungefär hälften är intresserade av tävling och det gör saken lite lättare. Problemet är väl närmast att vi är för många. Ett kärt besvär dock, vi får helt enkelt dela upp gruppen i två, när till finns tillgång till mark.

Fredrika med Krokasmedens Ösa har börjat träna med oss lite då och då och det är också skönt och känns tryggt med en
träningskompis som jag haft alltsedan min sökstart vid sekelskiftet (låter ju helt galet länge sedan). På tal om tidiga sökkamrater, har Bengt Gustafsson från Tomtens Brukshundklubb köpt en tollare från Krokasmeden, som skall heta Hanni, och är för övrigt ett barnbarn till Fredrikas äldsta hund, Aqua. Tänk om vi kunde få med honom i träningsgänget också, då skulle jag bli glad på riktigt.

På söndag skall vi bjudas på tårta i skogen, eftersom Malin nyss fyllt 40. I vår grupp firar vi gärna och ofta. Det behöver faktiskt inte finnas någon anledning, det går bra ändå.

Förra söndagen var vi i Tidaholm och tränade tillsammans med vår lägerinstruktör Gittan och hennes vän Eva-Maria Hellander. Det var en nyttig erfarenhet, där visade Tenor åter sin ovilja att markera helt främmande figuranter. Det är vad som kan hända nu, är de alltför svåråtkomliga och helt okända, så kan han strunta i att markera. Blir en utmaning att träna in på kommande lägerveckor.

Avslutar med den mest positiva händelsen under veckan. Jag fick äran att producera även 2015 års katalog för SM i Bruks & IPO, den fjärde katalogen på raken. Så det är vad jag kommer tillbringa åtskilliga timmar åt under de månader som återstår före mästerskapet i slutet av augustii

 

20 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)