Sommaren 2014

Egentligen hade jag tänkt lägga ner min blogg. Det är ju så ute att blogga just nu. Men för mig har bloggen blivit en tillflykt att få skriva av mig. Det som berör extra mycket och som känns orättvist, brukar lättna när jag fått sätta allt på pränt. Så därför tänker jag fortsätta blogga. Med risk att bli ifrågasatt och betraktad som lite udda... Det får jag ta.

Denna sommar skulle visa sig bli den varmaste i mannaminne, vilket såklart har förstärkt upplevelsen att bara vara ute så mycket som möjligt. Hela dagarna och hela kvällarna till långt frampå natten...

Vi har inte rest bort så mycket i sommar. Behöver ju inte det, när vi bor 100 meter från Vänerns strand med tre badplatser varav ett utmärkt hundbad, som vi når på mindre än nån minut... Så hundarna har badat mycket och Tenor är en fena på att simma nu. Det blir så när det är jakt i vattnet på bästa leksaken.

Efter framgången i våras med uppflyttning till högre klass sök, har vi koncentrerat träningen på alla nya moment. Och det är en del och de är svåra. Så vi får nog inrikta oss på ett godkänt resultat i första hand. Tänkte anmäla till tre högretävlingar i höst och hoppas, kanske kan vi klara detta. Nu blir ju sökrutan längre också, 200 meter i stället för 100. Dubbelt så många tomslag på lika många figuranter.

/teeeenor.jpg

Vi var på läger i juli. Liksom de två tidigare somrarna var Krokalägret förlagt till Ösby Naturbruksgymnasium i Sala. Det blev mycket sökträning med duktiga hundar och förare. Tyvärr uppplevde jag det inte som det bästa träningsmässigt för Tenor, han återföll i sina stopp alltför mycket, så det fick vi jobba med. Visserligen tog han in alla sina figgar varje dag, så det kanske bara är jag som ställer lite stora krav... Vi får väl en mätare på var vi står när vi startar i ett officiellt prov. Samma dag vi lämnade Sala, utbröt den största skogsbranden i detta århundrade i Salas skogar. En stund var jag orolig att vi skulle vara skyldiga. Det finns ju fortfarande några som röker och med den torka som är just nu, kan en slarvigt släckt fimp orsaka en brandhärd. Nu var det en skogsmaskin tack och lov, på andra sidan staden, som var orsaken så det var inte där vi hade tränat. Känns bra i alla fall.

Även i år har jag haft förtroendet att producera SM-katalogen för Bruks- och IPO-mästerskapet i Nynäshamn. Märker att jag har bra rutin nu, för jag upplevde det inte som stressigt en enda sekund, bara jättekul. Och snygg blev den också. Riktigt snygg. Så sådana jobb tar jag gärna flera. Har redan fått flera fina omdömen för mitt sätt att redigera. Det värmer.

Måste också berätta att jag bytt träningsgrupp för sökträningarna. Gick över till mina elever, som jag haft i kurs och som bildat en egen grupp. Alla dessa hundar och människor är så himla goa och vill varann väl. Dessutom gör de stora framsteg och i dagsläget har vi flera rullehundar som markerar med egen rulle och minst tre skallhundar i gruppen. Måtte alla dessa aldrig ledsna på att träna sök! Längtar till varje söndag, när vi skall träna igen. Det var ett tag sedan jag kände så....

12 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)