En uppdatering ...

... är verkligen på tiden. Både för mig själv och för er som kontinuerligt är intresserade och således kollar in på sidan titt som tätt.

Ingen har väl undgått mitt klubbyte till Götene och en av orsakerna till det är att nästan alla mina träningskamrater håller till där. Dessutom är Götene en aktiv tävlingsklubb med massor av tävlingsekipage, vilket i sin tur betyder att jag får utbyte och hjälp av flera som tävlar långt upp i klasserna. Det behövs verkligen, om man skall förbättra och peta i elitmomenten.

Ytterligare en anledning är att jag behöver känna att jag gör en insats för min klubb. Att klubben uppskattar mig och min utbildning och tar tillvara på det. Så i höst är jag medhjälpare i en valpkurs med 21 små valpar i olika storlekar. Vi är fyra instruktörer och i onsdags planerades hela kursen med instruktörerna. Måste säga att jag är djupt imponerad över ordningen och engagemanget i denna klubb. Jag känner mig verkligen välkommen!

Tenor då, hur går det med hans träning egentligen? Jo tack! det går bra :) Det är just vid tävlingar som vi inte får till det. Detta gör mig verkligen frustrerad, eftersom jag inte känner mig nervös eller osäker, då jag känner hunden så väl... Nu har vi jobbat stenhårt med träning i okänd terräng och med figuranter utplacerade utom min vetskap. Och det går bra. På träning. Jag kommer stämma av statusen vid ett tävlingstillfälle i höst, och då hoppas vi att allt skall fungera.

I år tänkte jag också ställa upp i KM, problemet är bara att det eventuellt kommer köras i spår, vilket vi inte tränat på fyra år .... Så idag la jag ett appellspår åt hunden på stubb och tro´t om ni vill, han spårade som om han aldrig gjort något uppehåll. Så vi anmäler väl, går bra i vilken gren det än kommer köras ....

 

Tenor har fått en ny liten kompis, som vi hjälper till att fostra ibland. Just nu är han ganska vidrig, det tycker vi båda. Som tur är, skall han gå den valpkurs jag hjälper till i, så vi hoppas det skall styra upp honom lite i alla fall. Hur som helst, så är han väldigt söt. Och det är nog tur för honom, annars vete sjutton om vi skulle orka hjälpa till med uppfostringen :)

Glömde säga att det är Sandras nya hund, en helt underbar liten tollare, som kräver mycket men är otroligt lättlärd innocent

24 aug 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)