Summerat

Inte så ofta jag berättar om Tenors träning, men idag känns det rätt att berätta för alla vilken kanonhund jag har. Han ställer verkligen upp på mig i alla väder och han är grymt lättlärd. Så alla lydnadsmoment i elitklassen sitter som smäck, nu gäller det bara att hålla nerverna borta och stötta min hund i programmet, så kan han gå hur långt som helst.

Vi var på läger förra helgen, i Håverud. Äntligen får jag inbjudan till detta stora läger och jag kommer fortsätta åka dit med mina träningskamrater i nya sökgruppen. Och jag kommer rekommendera alla som kan ha ett utbyte av denna sortens läger, att försöka få komma med. Maria som driver lägret, gör verkligen ett toppenjobb med att kombinera alla grupper, så att de fungerar både utbildningsmässigt och socialt. Båda gångerna jag varit där har jag deltagit i olika grupper och med otroligt duktiga sökmänniskor. Tack Maria för att du bryr dig om oss...

/tenori-havet.jpg

Så här ledsen blir man, när man inte får träna sök hela tiden :) 

För övrigt går jag i bilbytartankar för närvarande. Min nuvarande Honda CR-V är nu tio år gammal, har gått runt 25.000 mil och varit en pålitlig trotjänare. Den är perfekt för mig och Tenor och det är alltid den bilen familjen använder vid långresor. För att den är så bekväm och bara går och går.... Vid en punktering för några veckor sedan, fick jag användning för min gratis Honda-assistansförsäkring, en bärgningsbil från Vara kom och bytte mitt däck på några minuter och det kostade ingenting. Denna försäkring gäller i tio år och går alltså ut vid årsskiftet.... Min mamma använde sig ofta av ett ordspråk, när det blev lite jobbigt : Bäst som sker - och jag brukar också tänka så, så när jag besökte min bilverkstad för att skifta mina däck och köpa ett nytt istället för det som gått sönder, var det något som fick mig att boka en provkörning på den nya (CR-V:s lillebror) SUVen HR-V, Hondas nya modell som ännu bara finns som visningsexemplar i Sverige. Den är verkligen en bil som skulle passa mig perfekt; fyrhjulsdriven diesel med Honda connect för all teknologi som tänkas kan. Passar mig som handen i handsken :) Sensorer för allt som kan behövas, sol/taklucka, smart inredning, så att utrymmet är hur stort som helst. I morgon klockan 11 provkör Torbjörn och jag denna bil och jag känner redan nu att detta är något för mig.

Bara tanken att det är jag som skall köpa en ny bil, det har alltid varit Torbjörn som bytt bil varje år (övningsbilar i trafikskolan) och att jag själv kan finansiera denna skönhet med kloka besparingar och placeringar under mina yrkesår.
Det tycker jag att jag kan kosta på mig. Ta mig sjutton! Så här vacker och sportig är bilen:

 Nu återstår bara en sak, att välja färg:) tror den blir röd eller blå.....

7 okt 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)